Matlaging med instrukser


Matprat har en egen nettside som nok først og fremst er beregnet på unge håpefulle, men som med hell også kan benyttes av eldre håpefulle med behov for enkle og detaljerte visuelle instruksjoner. På nettsidene under bør det være gode muligheter for å printe ut og lage remser (pictogrammer) på hele atferdskjeder, så de fleste kan ordne seg noe godt på egenhånd. (Mer om Pictogrammer finner du her).

matstart.no kan man velge måltidskategori (frokost, middag, etter skoletid, kosemat og matpakke), eller søke etter spesifikke retter eller ingredienser. Etter at du velger kategori huker du av for hvilke hjelpemidler du kan bruke (koke, steke, kjøkkenmaskin, ovn, skarp kniv), og så får du opp retter sortert etter kategori med vanskelighetsgrad og tidsangivelse.

Inne på oppskriftene får man opp bilde av ingredienser (med tekst og mengdeangivelse), og hva slags utstyr som trengs. Når alt er funnet fram blir man minnet på å vaske hender, og deretter følger en deltaljert, stegvis, visuell beskrivelse av fremgangsmåte. Du kan velge om du vil se alle stegene på en gang, eller klikke deg fram etterhvert som du kokkelerer. Avslutningsvis blir man minnet på å skru av platen eller stekeovnen om den har vært i bruk.

Sjekk også ut http://www.matfilmer.org/ Her finnes supre videoer av enkle retter fra den lettleste kokeboken "Så godt!".

Bon appetit!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *